Thursday, December 30, 2010

~terus menunggu~

Best Blogger Tips
hmm...
aku kena tunggu lagi....
terus menunggu...
tunggu dan terus tunggu...
tapi ati ni dh xsabar2 nk tunggu....
dh xsabar2 nk dpt ape yg aku tunggu slama nih...
duit...oh duit....
loan...oh loan...
hehehe...
klu dpt duit loan...
konfom aku akan terus g umah along...
best r klu dpt g cna..
dpt jmp adam n khyra...
sukanye...
xsabar nk g umah along...
hmmm....
so aku terpaksa la tunggu dan terus menunggu...
kata nye loan masuk minggu dpan...hehehe..
xsabar tunggu minggu dpn...
yeah..!!!!

Friday, December 24, 2010

~ life ~

Best Blogger Tips
aku agak tension la....
coz dh byk kali aku taip utk post dlm blog nih...
tp slalu jer fail post...
huhuhu
aku agak tension la dgn tenet kat u nih..
huhuhu,...
pape pun...
nasib bek fb xkna block..
klu kna jugak..mau mengamuk kwn2 aku...
hahahahahaaaa....
aku xtau nk citer pe actually nyer...
coz b4 nih punyer post pun dtg dgn tibe2 idea,,,
hehehe..
so arini xtau la ade idea ke x..
hehehee...
pape pun...
mcm ni la hidup..
hidup sbg seorang student..
kna la byk2 sabar.... 

Friday, November 26, 2010

~ sorry ~

Best Blogger Tips
SORRY...
apa itu sorry??
masa bila kita slalu sebut perkataan ini ek??
hmm...sorry ni membawa byk maksud tersirat...
sorry ini juga boleh membuatkan ati jd tenang...
tp perlu ke kita ckp byk2 kali??

sbnarnye..sorry ini begitu indah jika diucapkan..
kerana perkataan ini akan dpt diucap bersama dgn hati yg ikhlas...
tp xtau la plak klu ade org yg ucap dgn xikhlas..
hehehe...
tp bg aku...setiap kali aku sebut...
aku betul2 bermaksud nk mntak maaf..
dan ianya ikhlas dr hati aku...

sorry...
ape ada lg dgn sorry ni ek...
haaa.....
kdang2 kita ucapkan sorry ni utk mengelakkan sesuatu x di ingini berlaku...
sorry ini dpt menjadi penyelamat laa..heheh..
tp bg aku...aku mmg suka sebut sorry...
sbb kita xtau kata2 @ perbuatan kita tlh membuatkan orglain terluka..
sbb 2 aku suka ulang perkataan ni byk2 kali...
tp klu dh slalu dgr sgt dr mulut aku..
mesti orglen bosan nk dgr kn??
cian kat kwn2 n sape2 yg aku slalu ulang sorry nih...
sbb kna dgr byk2 kali...
SORRY...
hehehe...

Sunday, November 21, 2010

~perubahan~

Best Blogger Tips
hmm....aku dh penat study...
aku rasa nk menulis kat cni pulak...
hehehe...
sbb dh lama xtulis...
aku nk ckp pasai perubahan plak la...
setiap org perlu berubah...
sama ada kearah kebaikan @ keburukan...
tp klu perubahan itu mendadak...
itu beerti, org yg berubah 2 dh betul2 tekad laa...
so,..org2 kat sekeliling mesti pelik dgn prangai dia...
maybe pada mula2 jer...
lama2, maybe org sekeliling akan fhm...

tp klu jenis yg berubah dr segi perangai mcm na plak???
drpd seorang yg suka gelak,periang...
menjadi seorang yg pendiam...
ape komen plak??
bg aku..org 2 xsalah wat mcm 2..
sbb dia ade hak utk wat ape pun...
tp xsemestinya bila dia berubah...
hanya sbb dia de masalah...
kadang2 dia berubah maybe sbb kedaan sekeliling dia...
n maybe utk sesuatu yg dia nk...
so, kita sbgai org yg disekeliling dia...
mesti la kna fhm situasi dia walupun dia xbercerita...
kita just perlu jd pemerhati yg terbaik...
pendengar terbaik...
hmmm....

tp aku rasa klu diri aku sndri...
aku mmg pendiam sbnarnyer...
maybe kwn2 jer nmpak aku jenis yg ceria...
but my family know me better...
they said that i`m the serius sibling than others...
hehehe..
so,ape yg aku wat adalah..
aku berubah2 mengikut kedaan sekeliling aku...
aku rasa suma org pun mcm aku...
so,..my advise is...
BE URSELF...
hmmm...



~hakikat seorang wanita~

Best Blogger Tips
1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diriwanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akanlakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan i! ni dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

Tuesday, November 9, 2010

~evolution of me~

Best Blogger Tips
this is all about me since i was small..







wif my siblings..
angah,acik,along,adik un,..



me on 22th yrs..


2 b matured..

Thursday, October 21, 2010

~ngantuk~

Best Blogger Tips
tiap kali nk wat kje...
mesti perasaan ini muncul..
muncul tanpa bg amaran plak 2..
xsuka nyer...
huhu..
asyik ngantuk jer..
padahal tdo dh byk dh..
bila perasaan ni muncul..
dia bawak kawan dia sma..
encik MALAS pulak..
huhuhu..
klu dia bawak kwn yg baik xpe gk..
ni bawak kawan yg wat aku langsung xde mood nk wat kje..
huhuhu...

time study pun sama jugak...
rakan baik ngantuk n malas ni mesti dtg melawat aku...
huhuhu...
korang g la jauh2..
shuuuh...g men jauh2..
huhuhuu...




Thursday, October 14, 2010

~sakit~

Best Blogger Tips
kenangan aku di hospital...
aku dimasukkan hospital..
sbb dijangkiti kuman..
aku xsangka aku kna tahan wad...
aku dok kat wad selama 3 ari di
Hospital Tuanku Fauziah, kgr...

aku sebenar nya pling takut masuk hspital..
huhuhu...
tp aku kuat kan semangat..
aku dpt tempuhi duduk di wad...
dicucuk dgn jarum yg aku takut..
kna makan ubt2 yg aku xsuka...
akhirnya aku dh kluar hspital...

kenangan ini x akan aku lupakan smp bila2...
sbb aku ni mmg penakut...
penakut jarum,mkn ubt,jmp doktor...
semua aku tkut,..
huhuhu...



Tuesday, September 28, 2010

~keep waiting~

Best Blogger Tips
waiting for the 28.9...
but i hope this time there must b something special...
i`m really hope for it...
huhuhu....

i`m always keep waiting for this moment..
waiting...waiting...
and waiting...

Thursday, September 23, 2010

~geram~

Best Blogger Tips
aku paling xsuka klu ade org ambik sesuatu yg pling aku syg....
tlg la...
klu nk ambik pun...
ambik la dgn cra yg elok...
dtg la mntak...
jgn bawak lari jer...
aku rindukan nya...
aku sygkan nya...
klu dh mati...
aku xmungkin dpt lg nya...
aku sentiasa risaukan kedaann nya...

kepada org yg ambik 2...
aku geram sgt2...
nape ambik???
nape xnk gtau elok2 klu nk ambik pun...
kita de balajr pasai adap...
kita mesti la beradap skit..
kita org melayu...
melayu kaya dgn adap2 sopan...

aku geram....!!!!
geram...!!!!
GERAM...!!!!!


Tuesday, September 21, 2010

~gelagat raya~

Best Blogger Tips
gelagat hari raya aidilfitri...
me n my family...

abang n adik

khyra aliya

adik n abang

adam n mak lang

aku


me again


....


adam n acu

~ting tong~

Best Blogger Tips
smlm aku kna bgn awal...
actually aku xleh tdo pun...
huhuhu...
semua ni sbb binatang kecik2 kat bilik aku...
binatang ni merayap2 abis kat muka aku..
huhuhu...
aku xtau dpa mai mna..
huhu...
tension siot..
mata menagntuk tp xleh nk tdo..
so,..
aku pun ambik tindakan untuk beli ridsect..
then sembur 1 umah..
pening jugak aku..
sbb terhidu bau ridsect...
huhuh..
pening2...
tp arap2 binatang 2 mati trus la lpas ni...
xganggu aku tdo ag..
hehehe

Sunday, September 12, 2010

~ mimiko san pic~

Best Blogger Tips



wif my coursemate..






gambar2 yg mimiko san bru edit...
hehehe..
layan....

Saturday, September 4, 2010

~ salam lebaran ~

Best Blogger Tips

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN

Saturday, August 28, 2010

~sweety khyra~

Best Blogger Tips
aku bru dpt anak sedara baru...
nama dia nur khyra aliya...
comel sgt...
aku suka tgk baby....
n suka kco baby...
hehehe..
abg nya nama adam arif shah adalah seorang yg penyayang..
konon2 nk pujuk adik nya menangis..
tp dia goncang2 kpala adik dia...hehehee..
kelakar betul..

muka khyra tido..



tgn tgh terbang...hehe



khyra senyum...masa kat hosptal ag..



comey....comey....

Monday, August 16, 2010

~dilema~

Best Blogger Tips
aku di dalam dilema...
aku dilema dlm byk benda...
byk perkara yg xdpt ag aku selesaikan...
aku berada di persimpangan...

bg cinta...
aku masih sygkan nya..
tp bila aku merelakan nya pergi dr hidup ku..
dia dtg kembali...
ingin bersatu semula...
hatiku berasa sgt gembira...
namun..
aku takut...
takut perkara yg sama berlaku n berulang kembali..
aku takut..
aku dilema..
namun..
aku akan berdoa supaya mendapat petunjuk dr-Nya..

bg pelajaran pula...
aku perlu berubah dgn segera bg mencapai keputusan yg cemerlang...
aku xboleh di awangan mcm dlm semester LI dlu...
aku mesti cepat fhm n study ape yg dipelajari..
aku mesti kna berubah..
berubah...
berubah...


Wednesday, August 4, 2010

~ keliru ~

Best Blogger Tips
aku keliru..
kenapa aku jd begini...
kenapa aku mesti alami perasaan ini...
aku pasti dgn ape yg aku nk..
tp aku keliru apabila ade orglain yg memberi pandangan yg berbeza..
aku keliru,...
aku keliru ...
pada siapa harus aku percya...
pada siapa harus aku berpaut..
aku keliru..
disebabkan kekeliruan aku ini...
aku telah kehilangan 'dia'...
sku syg kan dia...
aku tatang dia bagaikan air dlm daun keladi...
tp dia xnmpak kebaikan n pengorbanan aku..
yg dia nmpak hanya keburukan ku...
aku keliru...
aku kelu...

dikala aku keliru..
aku malu..
kerana airmataku telah gugur kebumi
dihadapan rakan2 ku...
dikala aku terkenangkan kenangan bersama nya...
kenapa aku harus begini..
kenapa aku tidak kuat seperti dlu..
dimana semangat aku hilang...
dimana pendirian aku melarikan diri...
aku perlukan masa...
aku keliru...

Saturday, July 31, 2010

Friday, July 30, 2010

~ shopping ~

Best Blogger Tips
td nk melepaskan kebosanan....
aku n mmber baik aku...
p ke the store...
membelek2 baju...seluar....kasut....
tp beli nye xpun....
window shopping je katakan...
kang beli..
xcukup duit plak..
hehehe....

pstu kami meneruskan destinasi ke tapak ekspo...
yg berlangsung di Dataran Dato` Sheikh Ahmad...
yg smp kami tgk hnya kasut n bju....
yg lain xsmpt nk g...
sbb dh nk ttup...
jd.,kami akan bakal pergi lg ke tapak ekspo itu utk shopping...
hahahaa...

Tuesday, July 27, 2010

~perasaan~

Best Blogger Tips
perasaan berkaitan dgn hati...
hati pula sering berkait dgn manusia...
manusia diberi nikmat utk merasai berbagai2 perasaan....
perasaan marah..
perasaan sedih...
perasaan suka...
duka, gembira..dll..
perasaan seseorang juga akan mengambarkan situasi yg dihadapi nya...
raut wajah seseorang juga akan mengambarkan perasaan nya...
walaupun dia cuba menyembunyikan nya....

perasaan...
jika kita bercinta juga mempunyai berbagai2 perasaan...
perasaan syg...
cinta..
kasih...
rindu...
tetapi bila cinta itu hancur di tengah jalan...
perasaan lain pula akan dirasai...
perasaan kecewa..
pilu...
sedih...
kesunyian...
perasaan ditinggalkan..dll..

perasaan itu tidak dapat nk di elakkan daripada diri manusia...
kerana hanya manusia mempunyai akal yg mengawal semua perasaan
yg dirasainya pada situasi tertentu...
perasaan itu terlalu complex rupanya...
kerana apabila kita sakit disebabkan oleh perasaan kita sendiri..
tiada doktor yg boleh mengubati perasaan itu...
dengan kita berdoa n memohon pada-Nya shja
kita akan dapat sedikit ketenangan bg elakkan perasaan kita itu
lebih melarat....
hmmmm....
perasaan...
perasaan...
jgn perasan sudeh...!!
hahahaaa...

Thursday, July 22, 2010

~ berpindah ~

Best Blogger Tips
minggu ini aku n kwn2 kos akan berpindah....
balik ker kolej kediaman yg lama...
kolej kediaman tan sri aishah ghani...
wang ulu...

kami kena la berkemas sehabisan utk berpindah...
lori dan bas disediakan...
tp boleh dipercayai ker??
tkut la nnti barang2 rosak abis...
huhuu...
mcm sem 1 dlu...
beg roda aku...
baru jer beli...
terus tercabut roda bila berpindah p kolej kediaman w.ulu...huhuhu
sedih benar rasanya masa 2...
sbb depa main campak jer suma brg dr lori...
tp time 2 laa...

hopefully nnti pndah,
depa xcampak2 lg la brg2...
huhuhu

tp point aku sekarang...
aku malas nk berkemas...
malas nk berpindah...
huhu....
sbb malas nk memunggah barang...
tlg...tlg...tlg....tlg....
ade sape2 nk tlg aku ker berkemas utk berpindah ini..
huhuhuhuuuu.... 

Saturday, July 17, 2010

~ bosan ~

Best Blogger Tips
arini adalah weekend yg 1st aku kat hostel sejak aku dftar ari2...
aku xtau nk wat pe arini...
bgn tdo je...
basuh baju...
sembang2...
mkn2....
pastu dh xtau nk wat pa..
huhuhuu...

padahal aku de kje nk kna wat...
kena cri tajuk utk fyp...
tp aku tgh blur ag...
tajuk apa aku nk cri ni...
huhuhuu...

ptg satg lak kwn2 ajak g men bowling...
aku plak xreti men bowling...
huhuhu...
nk g ke x pun aku xtau..
huhuhu...
kebosanan aku skrg dh mencapai tahap hampir max dh..
tlg...huhuu..aku kebosanan...

Friday, July 16, 2010

~ my hostel ~

Best Blogger Tips
arini aku kna g dwn kapitol...
utk dengar ceramah ttg harta intelek.. 
dlm kusyuk dgr ceramah...
tbe2 ujan lebat...
n tbe2 mmber aku dpt msg dr housemate dia..
menyatakan hostel yg abru aku duduki xsmp seminggu ini...
dilanda hujan lebat berserta ribut kencang...
aku risau sgt2...
sbb dgr kabarnya...
ade beberapa umah dh tercabut bumbung...

selepas selesai semua ceramah..
berserta dpt mkn mee udang...
hehehe...
aku pun balik hostel dgn perasaan berdebar2...
tkut kot2 umah aku duduk yg dilanda bencana itu..

bila smp kat hostel...
aku jd takut giler...
sbb nmpak dgn mata sndri bumbung2 umah
yg sudah bertaburan atas tanah...
byk jugak umah yg jd mangsa bencana itu..
ade yg teruk..ade yg xteruk sgt kerosakan umah...

tp aku bersimpati dgn org yg menjadi mangsa bencana itu..
ade kabar yg menyatakan air masuk dlm umah akibat
bumbung sudah tercabut & menyebabkan brg2 dlm umah  rosak...
contohnya laptop, meja, katil, almari n dll...

aku sgt2 bersimpati dgn sesiapa yg terlibat dgn bencana itu...

Wednesday, July 14, 2010

~ semester baru ~

Best Blogger Tips


arini dh ari ke-3 bg semester 1 sesi 2010/2011..
sem ni aku n all my course frenz kna dok kat hostel baru...
iaitu kolej kediaman di Kg Wai, Kuala Perlis...
kami kat cni suma kna belajar cra hidup baru
sbb biasa la...
b4 nih dok kat Wang Ulu...
dekat dengan Kangar...
dekat dengan nk g kelas..

so, sejak dok kat kolej kediaman baru...
kena la sesuaikan diri balik dgn tmpt nih...
kdang2 rasa mcm baru masuk dftar belajar jer..
hehehe...perasan la plak..

tp ape pun yg dpt diperkatakan disini...
semester ini...
kami kena pindah ke kolej kediaman Kg Wai,
dpt duduk 1 umah dgn ekin, erlina, e, n liana...
kena blajar sesuaikan diri di tmpt baru,
n finally....
hopefully, kami xkan berpindah randah ke sana sini lg lepas ini....
sbb dh penat dh kemas brg..
heheee...



dpt rambutan yg byk...di umah tok liana...





Wednesday, July 7, 2010

~ LoVe iT ~

Best Blogger Tips
i`m so bored today...
nothing to do..
just pack all my items that i need at hostel..
then, after finished packing..
i just surf internet since morning until now...
but nothing interesting that i get from internet..
but,
when my younger sister back from work...
she bought me ice cream...
i`m love it...
so, what i get today only a tupperware of ice creams..
hehehe...
i really enjoy it..
i`m in love it (ice creams)..





Wednesday, June 30, 2010

~ hari yg blur ~

Best Blogger Tips
arini aku p pejabat abah
aku p dgn kdaan mengantuk giler..
apa pun aku xpk..
dok rasa nk tido jer..
tp klu nk tdo..malu lak kat orglen..hehe...

nk dijadikan citer...
tgh cbuk2 aku men game kat hp...
ade org tgur aku..
tnye pasai minyak wangi..
aku tau harga minyak wangi 2...
tp ntah nape aku blur bila org 2 tnye nk ambik perfume 2..
aku nk kira duit pun jd xbetul...

dh lpas mamat 2 beli perfume kat aku..
aku jd blur2...
betul ker aku bg balance td...
betul ker harga aku jual td...

tp yg paling klakar...
aku jual perfumes kat mamat 2 tnpa bg beg plastik kat mamat 2...
aku bg je perfume...
n dia pun balik dgn pgang jer perfume tnpa plastik...
hahahaha...
 hari ini adalah hari pling blur aku rasa...
harap2...
esok2, xde la jd mcm ni lg..huhuhuuu...

Tuesday, June 29, 2010

~ hati ini ~

Best Blogger Tips
dikala hati ini kekosongan
dikala hati ini kesepian
dikala hati ini kesunyian

hati ini terusik
dgn gurau senda dr kwn2
bertanyakan ttg si dia

dan
hati ini mula terkenang kembali
pada sesuatu yg tidak mungkin
akn dimiliki oleh hati ini semula

semua ini hanya tinggal kenangan
namun jika hati ini masih berpeluang
untuk bertakhta di hati nya
hati ini xmungkin menyakiti nya lg
hati ini akn kukuh bersama nya
hati ini hanya milik nya
walaupun apa pun berlaku

hati ini hanya milik dia.....





Monday, June 28, 2010

~ bandar i-City ~

Best Blogger Tips
..mula2 xterniat pun nk g...
..tgk2 cntik plak tmpt ni...
...ramai org dtg...
...so lyn jer...hehehe..
....tp adam yg pling best...
...sbb bila tgk lampu byk...dia kata...
....ayah cpt2...meh tgk ni ade salji turun...
.....best sgt tgk dia berlari2 dlm pokok2 byk lmpu 2...hehehe..

Friday, June 25, 2010

~ bagan lalang ~

Best Blogger Tips
weekend yg best di tepi pantai...
ramai siot org...
hehe...








~ cuti-cuti malaysia ~

Best Blogger Tips
selama abis praktikal....
aku g berjln2 byk tmpt n ikuti byk program...
aku lyn jer suma tmpt...
utk amik pengalaman tmpt org katakan..hehehe...
klu dok diam2 bosan lak...hehehe..
jd duit pun abis byk jugak laa..
pape pun yg penting...
aku dpt epi sepanjang berjln2...
dpt release tension...
betul2 best sgt....

Tuesday, June 1, 2010

k.e.c.e.w.a

Best Blogger Tips
senang utk org sekeliling kita judge yg kita akan kecewa n akan kecewakan orglen..

tp xde siapa pun tahu apa keinginan hati kita..

selalunya kita apa yg kita fikirkan, kita anggap 2 lah keinginan kita...

tp sebenarnya, apa yg tersurat dlm hati kita adalah keinginan kita...

kenapa aku jd begini...

kenapa aku mesti lalui perasaan ini...

aku kecewa menjadi diriku sendri...

Monday, February 15, 2010

praktikal time

Best Blogger Tips
....my last day....



aku dpt tmpt prktikal byk tmpt..
tp finally aku pilih yg dekat dgn umah...
so jdinya kat Shorubber (M) Sdn. Bhd laa..
hehhee..
aku ingat kilang ni kecik jer...
rupa2 nya besar giler..
penat aku tawaf kilang ni tiap2 ari..
hehehe..
mcm2 aktiviti kat kilang ni aku ikut..
mmg best...
xprnh rasa mcm 2..
betul2 rasa cabaran bekerja..
tp yg paling xtahan sbb aku xfhm bhasa jepun & vietnam..
dh la pekerja depa byk gk jepun & vietnam..
tp aku akan usahakan agar aku dpt bljr jugak 2 bhasa tu...
ni lah antara aktiviti2 aku kat kilang 2 dr bulan disember 2009 smp february 2010..