Saturday, July 31, 2010

Friday, July 30, 2010

~ shopping ~

Best Blogger Tips
td nk melepaskan kebosanan....
aku n mmber baik aku...
p ke the store...
membelek2 baju...seluar....kasut....
tp beli nye xpun....
window shopping je katakan...
kang beli..
xcukup duit plak..
hehehe....

pstu kami meneruskan destinasi ke tapak ekspo...
yg berlangsung di Dataran Dato` Sheikh Ahmad...
yg smp kami tgk hnya kasut n bju....
yg lain xsmpt nk g...
sbb dh nk ttup...
jd.,kami akan bakal pergi lg ke tapak ekspo itu utk shopping...
hahahaa...

Tuesday, July 27, 2010

~perasaan~

Best Blogger Tips
perasaan berkaitan dgn hati...
hati pula sering berkait dgn manusia...
manusia diberi nikmat utk merasai berbagai2 perasaan....
perasaan marah..
perasaan sedih...
perasaan suka...
duka, gembira..dll..
perasaan seseorang juga akan mengambarkan situasi yg dihadapi nya...
raut wajah seseorang juga akan mengambarkan perasaan nya...
walaupun dia cuba menyembunyikan nya....

perasaan...
jika kita bercinta juga mempunyai berbagai2 perasaan...
perasaan syg...
cinta..
kasih...
rindu...
tetapi bila cinta itu hancur di tengah jalan...
perasaan lain pula akan dirasai...
perasaan kecewa..
pilu...
sedih...
kesunyian...
perasaan ditinggalkan..dll..

perasaan itu tidak dapat nk di elakkan daripada diri manusia...
kerana hanya manusia mempunyai akal yg mengawal semua perasaan
yg dirasainya pada situasi tertentu...
perasaan itu terlalu complex rupanya...
kerana apabila kita sakit disebabkan oleh perasaan kita sendiri..
tiada doktor yg boleh mengubati perasaan itu...
dengan kita berdoa n memohon pada-Nya shja
kita akan dapat sedikit ketenangan bg elakkan perasaan kita itu
lebih melarat....
hmmmm....
perasaan...
perasaan...
jgn perasan sudeh...!!
hahahaaa...

Thursday, July 22, 2010

~ berpindah ~

Best Blogger Tips
minggu ini aku n kwn2 kos akan berpindah....
balik ker kolej kediaman yg lama...
kolej kediaman tan sri aishah ghani...
wang ulu...

kami kena la berkemas sehabisan utk berpindah...
lori dan bas disediakan...
tp boleh dipercayai ker??
tkut la nnti barang2 rosak abis...
huhuu...
mcm sem 1 dlu...
beg roda aku...
baru jer beli...
terus tercabut roda bila berpindah p kolej kediaman w.ulu...huhuhu
sedih benar rasanya masa 2...
sbb depa main campak jer suma brg dr lori...
tp time 2 laa...

hopefully nnti pndah,
depa xcampak2 lg la brg2...
huhuhu

tp point aku sekarang...
aku malas nk berkemas...
malas nk berpindah...
huhu....
sbb malas nk memunggah barang...
tlg...tlg...tlg....tlg....
ade sape2 nk tlg aku ker berkemas utk berpindah ini..
huhuhuhuuuu.... 

Saturday, July 17, 2010

~ bosan ~

Best Blogger Tips
arini adalah weekend yg 1st aku kat hostel sejak aku dftar ari2...
aku xtau nk wat pe arini...
bgn tdo je...
basuh baju...
sembang2...
mkn2....
pastu dh xtau nk wat pa..
huhuhuu...

padahal aku de kje nk kna wat...
kena cri tajuk utk fyp...
tp aku tgh blur ag...
tajuk apa aku nk cri ni...
huhuhuu...

ptg satg lak kwn2 ajak g men bowling...
aku plak xreti men bowling...
huhuhu...
nk g ke x pun aku xtau..
huhuhu...
kebosanan aku skrg dh mencapai tahap hampir max dh..
tlg...huhuu..aku kebosanan...

Friday, July 16, 2010

~ my hostel ~

Best Blogger Tips
arini aku kna g dwn kapitol...
utk dengar ceramah ttg harta intelek.. 
dlm kusyuk dgr ceramah...
tbe2 ujan lebat...
n tbe2 mmber aku dpt msg dr housemate dia..
menyatakan hostel yg abru aku duduki xsmp seminggu ini...
dilanda hujan lebat berserta ribut kencang...
aku risau sgt2...
sbb dgr kabarnya...
ade beberapa umah dh tercabut bumbung...

selepas selesai semua ceramah..
berserta dpt mkn mee udang...
hehehe...
aku pun balik hostel dgn perasaan berdebar2...
tkut kot2 umah aku duduk yg dilanda bencana itu..

bila smp kat hostel...
aku jd takut giler...
sbb nmpak dgn mata sndri bumbung2 umah
yg sudah bertaburan atas tanah...
byk jugak umah yg jd mangsa bencana itu..
ade yg teruk..ade yg xteruk sgt kerosakan umah...

tp aku bersimpati dgn org yg menjadi mangsa bencana itu..
ade kabar yg menyatakan air masuk dlm umah akibat
bumbung sudah tercabut & menyebabkan brg2 dlm umah  rosak...
contohnya laptop, meja, katil, almari n dll...

aku sgt2 bersimpati dgn sesiapa yg terlibat dgn bencana itu...

Wednesday, July 14, 2010

~ semester baru ~

Best Blogger Tips


arini dh ari ke-3 bg semester 1 sesi 2010/2011..
sem ni aku n all my course frenz kna dok kat hostel baru...
iaitu kolej kediaman di Kg Wai, Kuala Perlis...
kami kat cni suma kna belajar cra hidup baru
sbb biasa la...
b4 nih dok kat Wang Ulu...
dekat dengan Kangar...
dekat dengan nk g kelas..

so, sejak dok kat kolej kediaman baru...
kena la sesuaikan diri balik dgn tmpt nih...
kdang2 rasa mcm baru masuk dftar belajar jer..
hehehe...perasan la plak..

tp ape pun yg dpt diperkatakan disini...
semester ini...
kami kena pindah ke kolej kediaman Kg Wai,
dpt duduk 1 umah dgn ekin, erlina, e, n liana...
kena blajar sesuaikan diri di tmpt baru,
n finally....
hopefully, kami xkan berpindah randah ke sana sini lg lepas ini....
sbb dh penat dh kemas brg..
heheee...



dpt rambutan yg byk...di umah tok liana...





Wednesday, July 7, 2010

~ LoVe iT ~

Best Blogger Tips
i`m so bored today...
nothing to do..
just pack all my items that i need at hostel..
then, after finished packing..
i just surf internet since morning until now...
but nothing interesting that i get from internet..
but,
when my younger sister back from work...
she bought me ice cream...
i`m love it...
so, what i get today only a tupperware of ice creams..
hehehe...
i really enjoy it..
i`m in love it (ice creams)..