Tuesday, October 25, 2011

~Bowling..GEDEBUK..!!!!~~

Best Blogger Tips
arini kilang aku kje ade wat tournament bowling...
bertempat di Perlis Bowl la...
kat ne ag nk men klu dh dok perlis...
so, game start kul10.30 pg...
ada la dlm 100 org suma peserta...
tp 1 lane ade la 4 org...
suma de 3 game...
n markah dikira individual...
so, sape teror main kira untung la...
konfom menang laa..
yg asyik masuk longkang ni belum tntu lg la nk dpt menang ke x...
heehehhe...

tp aku niat masuk tournament ni sbb dh lama xmen bowling...
last men pun rasanya masa awal thun aritu..
tu pun men dgn coursemate jer...
xprnh plak aku nk masuk tournament mcm ni...

aku berharap la aku bleh jugak la dpt hadiah...
walaupun aku xbpe reti sgt men...
sje suka2..tp klu dh rezeki nk dpt hdiah, best jugak..hehehe

masa 1st game tu kira ok la...
org kata warming up laa..
hehehe..
tp ntah mcm ne last balingan aku tu..
aku hampir2 nk jatuh..
sbb bola berat sgt..
biasa la..dh guna bola no.10...bola ringan2 dh kna kebas..hehehe
tp sempat ag kontrol ayu sbb xde org nmpak sgt..

bila masuk game ke-2 ni yg aku xthan...
aku excited nk golekkan bola dh ni..
tp time aku nk golekkan tu, group dr lane lain suma bru habis je baling..
so, dgn yakinnyer aku berdiri then trus la golekkan bola aku pgang tu..
tp yg hairannyer, nape xde bola pun dlm lane tu...
then, terdengar plak "GEDEBUK" kat blkg aku...
dgn slumber nya aku pusing, tgk2 bola aku dok bergolek p kat penonton dah...
n suma org tgk aku...
trus aku jerit "MALUNYER...!!!! smbil tutup muka.."
aku mmg xtahan malu giler time tu...
tp dgn slamber rock, aku ambik bola terus baling dlm lane n lari p kat mmber2 aku...
hanya Tuhan je taw aku bertapa malunyer masa tu...
aku dok diam je smp habis game...

finally,...
bila aku tambah, tolak, darab, bahagi markah aku..
aku dok rasa mcm bleh menang la sbb dpt paling tinggi antara aku n kwn2 aku yg 1 lane...
ade la dlm 270 markah aku dpt...
time penyampaian hadiah plak dh tiba..
aku tunggu la kot2 nama aku dpt hadiah..
(tp dlm ati malu giler nk p ambik klu aku menang pun..sbb malu bola golek ke blkg xhabis ag...)
tp akhirnya aku dgr nama aku xdipanggil...
walaupun pemenang yg ke-15 pun markahnya 258 je...
aku pk...xpelah..bkn rezeki aku...hehehe..
tp aku xtaw la bila aku nk p men bowling lg...
disebabkan kejadian tu..ntah2 aku dh serik men bowling...
tidak......!!!!!


Sunday, October 9, 2011

~future transport~

Best Blogger Tips



arini aku berfikir2 pjg...
akhirnya aku berhasrat nk update la blog aku ni ...
sje nk bykkan post..hehehe..
arini aku nk citer ttg my future transport...
b4 ni aku nk kemana saja..
aku kna tumpang org len laa...
suruh abah antar laa...
xpun aku merempit je dgn moto...
tp kali ni aku bakal ade transport sndri..hehehe
xpyh dh aku mntak tlg sape2 antarkan aku...
@aku tumpang org lg...
bleh p kje sndri...
bleh p jejalan sndri...
nk p shopping sndri pun bleh...
hehehehe....
syok la bunyi nyer kn???
tp kna keluarkan duit laa utk jd syok mcm ni...
hehehe...
xsabar rasanya nk tgk ia....
yeaa....!!!!


interior


exterior

Friday, October 7, 2011

~ feel bored ~

Best Blogger Tips

today aku rasa feel bored...
tp xtaw nape...
padahal skrg kat ofis ag...
dgn kje bertimbun...
mungkin sbb arini rehat lama kot...
biasa laa...
arini kn ari jumaat...
org lelaki pakat p solat jumaat...
aku plak dok lepak je dlm ofis...
hehehe...
tp yg makin bertambah bored sbb....
fb xleh bukak...
klu x bleh gk tgk gmbar2 dr fb kekawan...
xde la bored sgt...
hehehe...
disebabkan aku dh xtaw nk wat pe..
aku pun post la kat cni....
hehehe...
sekian...wasalam... =)

Sunday, October 2, 2011

~ new activity ~

Best Blogger Tips


arini adalah ari yg agak bored laa..
sbb xde wat pape...
hehehe...
tp disebabkan idea tbe2 dtg...
aku trus capai gunting n kain n alatan menjahit aku...
aku gtaw my mom yg aku nk wat beg...
dgn tekun nya aku mencuba....
but firstly aku lukis dlu atas kain 2...
then baru jahit...
bila dh tgk mcm half dh siap..
aku rasa mcm epi n bangga sgt...
sbb xsangka aku bleh reka beg sndri...
then aku continue lg menjahit...
menjahit tgn taw...(hebat kan??hehe)
finally aku dh siap wat beg...
actually handbag la aku rasa..
warna pink...
comey..hehe..
i like pink..
then bila dh siap...
aku tnjuk kat my mom, my sis n my bf...
dpa komen suma bgus2...
aku epi sgt arini...
nasib baik ade idea yg bleh watkan ari aku ceria...

handbag handmade aku tu...
aku akan gunakan utk kegunaan harian aku...
hehehe...